Pasientforeninger

Det finnes flere pasientforeninger i Norge der personer med PAH og deres pårørende kan bli medlemmer. Det kan hjelpe mye å få støtte av personer som er i samme situasjon som en selv – ingen forstår bedre hvordan det er å leve med PAH enn andre som også har sykdommen.


PAH Norge er det ideelle nettverket og pasientforeningen for PAH og består av og retter seg mot personer med PAH, deres pårørende og andre personer som er engasjerte i sykdommen. Nettverket for PAH er registrert som en underforening av LHL. 
www.pha-no.com

PHA Europe er den europeiske paraplyorganisasjonen for pulmonal hypertensjon. 
www.phaeurope.org


PHA UK
I Storbritannia finnes en pasientorganisasjon som utgir et nyhetsbrev og som arrangerer forskjellige aktiviteter for å øke kunnskapen om sykdommen. På deres hjemmeside kan du også få innblikk i andre personers historier.
www.phassociation.uk.com

Universitetssykehus i Norge som behandler PAH:


 • OUS Rikshospitalet, Oslo
  Telefon 23 07 00 00
 • Haukeland Sykehus, Bergen
  Telefon 55 97 50 00
 • St. Olavs Hospital, Trondheim
  Telefon 72 57 30 00
 • Universitetssykehuset i Nord-Norge, Tromsø
  Telefon 77 62 60 00
 • Ålesund Universitetssykehus, Ålesund
  Telefon 70 10 50 00
 • AHUS Akershus Universitetssykehus, Lørenskog
  Telefon 67 96 00 00
 

Kontakt

Hjemmesiden PAH-forum drives av Actelion, et forskningsintensivt legemiddelselskap som fokuserer på legemidler innenfor områder med store medisinske behov. Actelion har såkalte "orphan drugs" – legemidler for små pasientgrupper med relativt sjeldne sykdommer. Med flere enn 2500 ansatte verden over er Actelion engasjert i å øke kunnskapen om og bidra til å ytterligere forbedre prognosen for personer med disse sykdommene. Actelion ble grunnlagt i 1997 og har hovedkontor i Sveits, men driver forskning over hele verden. Hovedkontor i Norden ligger i Stockholm:

Actelion, a Division of Janssen-Cilag International NV, representerat av Janssen-Cilag AB
Kolonnvägen 45
17067 Solna
Sverige
+46 8 626 50 00
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.PAH-forum.no-N-013-OPS-Sep-2017

Actelion, a Division of Janssen-Cilag International NV, representert ved Janssen-Cilag AS
Drammensveien 288 
0283 Oslo 
Norge
+47 24 12 65 00
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.